Verzekeringsbewijs

01/04/2023

Verzekeringsbewijs

01/04/2023

Het verzekeringsbewijs van je auto (de vroegere groene kaart) is voortaan wit én digitaal beschikbaar in KBC Mobile en KBC Touch. Je ontvangt het bewijs op de hoofdvervaldag enkel digitaal, zo heb je het altijd bij de hand en draag je je steentje bij aan het milieu. Toch een papieren versie nodig? Die vraag je met een simpele klik aan.Waar vind je je verzekeringsbewijs in KBC Mobile


Vraag het aan Kate!


Meld je aan in KBC Mobile, tik op het Kate-icoon rechtsboven en vraag het aan Kate. Je typt gewoon 'verzekeringsbewijs' en Kate wijst je de weg.


Je vindt je verzekeringsbewijs ook zo


  1. Meld je aan in KBC Mobile en tik op ‘Mijn KBC’
  2. Scroll naar beneden en tik op je voertuig onder ‘Verzekeringen’
  3. Tik op ‘Verzekeringsbewijs tonen’


Toch nog een papieren versie nodig?

  1. Optie 1: Druk de digitale versie zelf af.
  2. Optie 2: Vraag gratis een papieren versie aan. Gebruik daarvoor de link bij het verzekeringsbewijs in KBC Mobile of KBC Touch. Je ontvangt de versie die nu geldig is over ongeveer een week per post.Nog enkele handige tips


Tip 1: Politiecontrole, ongeval of keuring?

Je bent altijd verplicht om je verzekeringsbewijs bij je te hebben. De digitale versie volstaat: dat is een stuk handiger en sneller.


Tip 2: Eenvoudig doorsturen

Wist je dat een verzekeringsbewijs gekoppeld is aan een voertuig en niet aan een persoon? Als je dus iemand anders met je voertuig laat rijden, moet je die persoon het (digitale) verzekeringsbewijs bezorgen. Je kunt het digitale document eenvoudig doorsturen.


Tip 3: Volmachten

Als je iemand een volmacht hebt gegeven voor je verzekeringen, dan kan die persoon het verzekeringsbewijs ook zien in KBC Touch en KBC Mobile, en hoeft hij of zij daar verder niets voor te doen.


Tip 4: Naar het buitenland

Plan je een trip naar het buitenland? Maak dan best een print van je verzekeringsbewijs (op wit papier). Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.


Tip 5: Offline bewaren

Bewaar je verzekeringsbewijs ook offline door het te downloaden en op te slaan in je bestanden. Altijd handig als je eens geen internetverbinding hebt.


Tip 6: Courante bestuurder?

Als courante bestuurder vraag je je verzekeringsbewijs gewoon aan Kate. Meld je aan in KBC Mobile en tik op het Kate-icoon rechtsboven.  Typ gewoon 'verzekeringsbewijs' en Kate wijst je de weg.

Wenst u meer informatie of een afspraak?